Helló, Szépség! blog

Kerülj közelebb a természethez Vaipani termékekkel!

2016. október 24. - Debreczeni Krisztina

img_8105a.jpg

Szeretem a jól megszokott rutinokat, azokat a dolgokat, amik mindennap körülvesznek. Szeretem azokat a termékeket használni, amik beváltak és ritkán kezdek újak után kutatni. Nehezen élem meg a változásokat, de néha teret engedek az újdonságoknak, ezért is írok most egy olyan márkáról, amihez hasonló egyáltalán nem szerepelt még a blogon, sőt, a fürdőszoba polcomon sem fordult még meg. Ayurveda natúr kozmetikumokról van szó, amikről a folytatásban többet is megtudhatsz! 

Az Ayurveda két szóból tevődik össze. "Ayus" = élet, "Veda" = tudás, az élet tudománya, a teljes átfogó tudás. Eredete több, mint 5000 éves. Tudósokból és kutatókból álló bölcsek fejlesztették ki a tanokat, melyeket az egészség fenntartására és betegségek gyógyítására alkalmazzák. Ha szeretnéd jobban megismerni ezt a tudományt, akkor ezen az oldalon bővebben is olvashatsz róla. 

A termékek külseje megőrizte azt a tisztaságot, ami az összetevőket illeti. Semmi felesleges díszítés nem vonja el a figyelmet arról, ami a tubusokban, tégelyekben van. A bevezetőben már említettem, hogy a készítmények natúr kozmetikumok, sőt, olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek 95%-ban csak az Indiai szubkontinensen találhatóak meg. A kozmetikumok kémiai és egyéb adalékanyagtól mentesek, nem tartalmaznak kőolajszármazékokat és parabent. A sampon-koncentrátumok pedig SLS-mentesek. 

A Vaipani mézes prémium tusfürdő is koncentrátum, 1:3-as arányban érdemes hígítani. Főbb összetevői a ním, kurkuma és lodhra, melyek fertőtlenítő, méregtelenítő, tápláló hatásukról ismertek. Állaga picit zselés, illata pedig határozottan mézes, bár én kicsit púderesnek érzem. Tápláló hatása valóban érződik, szárító hatást nem tapasztaltam. 

img_8112a.jpg

A Neem Turmeric arclemosó olyan összetevői gondoskodnak a tisztításról és az ápolásról, mint a ním, a kurkuma, az aloé és a rozmaring. Mentholos, kicsit teafás illata van, géles állagú. Fokozott habzása van, de érezhetően jól tisztít. A készítményt habár minden bőrtípusra ajánlják, én inkább zsírosodásra hajlamos bőrre javasolnám, mert használat után egy picit húzódik a bőröm tőle. Ezért érdemes rögtön utána egy krémet is felkenni, ami megnyugtatja a feszülő arcbőrt. Én most a Pimpact krémet használom, amit pattanásos és mitesszeres bőrre fejlesztettek ki. Regeneráló hatású, szabályozza a bőr zsírháztartását és fertőtlenít is. Hatékony növényi összetevői az aloé, ním, indiai festőbuzér, édesgyökér, borbolya, szezámmag-olaj, napraforgó olaj és rózsaolaj. Maga a krém egy kicsit sűrű, de jól eloszlatható. Az illatában egyáltalán nem érezhető ki a sok növényi hozzávaló, sőt kicsit parfümös, púderes illata van. Hosszú távon valóban érezteti a zsírszabályozó hatását, a sminkem valamivel tartósabb, amióta használom. A pattanások is mintha gyorsabban gyógyulnának, és a bőröm is puhább, selymesebb lett, de igazán jelentős változást nem tapasztaltam. 

img_8120a.jpg

img_8127a.jpg

Összességében örülök, hogy lehetőségem volt kipróbálni ezeket a termékeket, nem kizárt, hogy fogok még a Vaipani termékei között válogatni. Mióta felváltva használok természetes készítményeket is, érzem ahogy a bőröm teljesen másképpen reagál rájuk. Az akciókat figyelve pedig szuper áron lehet kifogni egy-egy darabot. Ha szeretnéd kipróbálni az Ayurveda termékeket, vagy kíváncsi vagy a filozófiájukra, érdekel India világa, akkor látogass el az ayurvedshop.hu oldalra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://helloszepseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2411832459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása