Helló, Szépség! blog

Trench - Az örök ruhadarab

2017. március 03. - Debreczeni Krisztina

trench7.jpg

Most, hogy végre úgy tűnik vége a télnek, és bőrünkön érezzük a tavaszi levegő friss fuvallatát. Most, hogy reggelente már nem a nehéz, meleg télikabátot választjuk. Most jött el az ideje annak, hogy előkerüljenek a tavaszi dzsekik! A szövetkabát mellett a trench az, ami örök darab, minden évben, tavasszal és ősszel is jó választás, hiszen sosem megy ki a divatból. Ha még csak most keresed a tökéletes darabot, érdemes egy kicsit extrábbat választani, mert idén az újragondolt stílusúak kerülnek előtérbe. 

Tudtad, hogy a ballonkabát pályája az I. világháború után indult? És azt tudtad, hogy ezt a fazont eredetileg katonáknak tervezték? Nem véletlen a név sem, a trench lövészárkot jelent. Azt mondják, hogy a ballonkabátot ketten találták fel, Thomas Burberry és John Emery, az Aquascutum alapítója is magáénak tudja. Mindenesetre a kialakításának köszönhetően praktikus viseletté vált a katonák számára, ezért kifejezetten a frontra fejlesztették ki. A nagy zsebeknek, a vállpántoknak, az eredeti kabáton található D-gyűrűnek, a csak az egyik oldalon található hajtókának, de még a hátoldalon lévő sliccelésnek is mind-mind komoly szerepe volt. Míg az ujjakon lévő pánt, a felhajtható gallér az időjárás viszontagságai ellen nyújt védelmet. A hátoldal felső részén található fedő anyag például az eső elvezetésére szolgál, általa a víz a földre folyik az anyagról, így nem ázik el az egész hát. A katonák szolgálat után is viselték a kabátot, így robbant be egészen hamar a hétköznapokba. Üzletemberek kezdték el hordani, majd a terjedése megállíthatatlan volt. Azóta is szárnyal, nincs olyan év, amikor ne lenne megtalálható a boltok kínálatában. Én is nagyon szeretem, mert praktikus, időtálló, és a derekán található övnek köszönhetően igazán nőies. Mutatok néhány inspirációs képet, hogy Te is kedvet kapj a trench-hez! 

trench2.jpg

trench1.jpg

trench3.jpg

trench6.jpg

trench5.jpg

trench4.jpg

trench8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://helloszepseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6812290383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása